Linux Mintin asennusvideot  ja ohjetekstit aloittelijoille ilmaiseksi.

Mukana myös muita tarpeellisia ohjevideoita ja ohjeita mm. videoiden editointiin ja

screencastien tekoon. Ja tietysti bash terminalin käyttöön, melko vaativaankin käyttöön.

 

Linux on ilmainen käyttöjärjestelmä, jolla voidaan korvata aina vikaantuva ja kenkkuileva Windows. Myös Linux ohjelmat ovat yleensä ilmaisia. Maksat korkeintaan tukipalveluista.

Korvaa vaivannäkömme 10 EUR bitcoinilla, pay a little 10 EUR with bitcoin for our effort:

 

 

Tai Paypalilla 10 EUR, vaivannäöstä, or with Paypal

 

 

Bitcoin lompakko on esim. tämä ohjelma: Electrum:

 

https://electrum.org/#home

 

Usein on mahdollista asentaa Linux vanhan Windows asennuksen rinnalle, niin, että tietokonetta käynnistettäessä voidaan valita kumpi käynnistetään. Tämä on kuitenkin melko vaativa toimenpide asentaa, ja sujuu paljon helpommin , kun siihen saa kokeneen Linux asentajan neuvoja. Aina se ei kuitenkaan onnistu, mm. levytilan pienuuden takia tms. syystä, ja asennuksen valmistelu voi viedä melko paljon aikaa.

Minimissään Linux Mintin asennuksessa tarvitaan yksi vähintään 4 Gb:n usb-muistitikku.

Asennuksen valmistelu on syytä aloittaa kopioimalla itselle tärkeät säilyttämisen arvoiset tiedostot , kuten tekstit ja kuvat jne. esim. riittävän isolle usb-muistitikulle siis eri tikulle kuin Linuxin asennustikku tai muulle levylle

tai netissä olevaan pilvipalveluun , kuten Drop-boxiin tai Google driveen. Vanhat salasanat eri palveluihin on syytä myös pistää talteen esim. vihkoon, se lienee varminta ja yksinkertaisinta, siihen tarkoitettuja palveluita on myös netissä, mutta itse en luota niihin ainakaan pelkästään. Tietysti Windowsista voi ottaa täydelliset backupit myös, mutta läheskään aina se ei ole tarpeen. Linux maailmasta löytyy myös apuneuvoja vaikka koko kovalevyn sisällöstä otettavaan backupiin, kunhan on toinen, esim. usb-kovalevy riittävällä kapasiteetilla käytettävissä. Linux Mint asennustikulta tietokone käynnistämällä voi kokeilla hieman tykkääkö siitä, ja sitten vasta käynnistää asennus.